Placeholder Image

Step 1 - Theme Options

To begin customizing your site go to Appearance -> Customizer and select Theme Options. Here's you'll find custom options to help build your site.

Placeholder Image

Step 2 - Setup Slider

To add a slider go to Theme Options -> Homepage and choose page slider. The slider will use the page title, excerpt and featured image for the slides.

Placeholder Image

Step 3 - Create Homepage

To add featured content go to Theme Options -> Homepage (Featured) and turn the switch on then add the content you want for each section.

Slik kan inkasso på forbrukslån unngås

Forbrukslån kan være en god løsning på mange måter. Som abcnyheter imidlertid skriver i en skremmende artikkel, så kan det fort bli en uoverkommelig utfordring om ikke oppfølgingen av lånet er god nok. I artikkelen skriver nyhetsformidleren at det ved utgangen av 2018 var over 470 000 norske forbrukslån som hadde gått til inkasso.

Når det går så langt at avdragene ikke kan betales og saken blir oversendt inkasso, så begynner kostnadene fort å løpe på. Det er ikke i noens interesse at det går så langt, og seriøse tilbydere i Norge har intet ønske om å drive en kunde ut i fortvilelse. De er i all hovedsak behjelpelige om problemer skulle oppstå.

Et forbrukslån bør vurderes og revurderes

Det er langt fra en selvfølge at et forbrukslån er det rette for alle. I mange sammenhenger kan det med litt grundig forarbeid ganske enkelt avgjøres om man kommer best ut med et slikt type lån, refinansiering på eventuelle eksisterende lån eller om det rett og slett er best å bare la det være.

Et forbrukslån kan ofte bli en spontan avgjørelse, men det er alltid en god ide å sette seg ned, puste litt og se på alternativene. Det finnes flere fine artikler på nettet som tar for seg dette temaet, og som kan hjelpe potensiell lånetaker til å tenke litt ekstra over mulighetene før den store avgjørelsen tas.

Faresignalene

For den vanlige mannen i gata er ikke økonomi et enkelt tema, og det er lett å gå i feller det er vanskelig å komme seg ut av. Selv om man ikke nødvendigvis ser hele bildet når et lån inngås, så er det mange faktorer som spiller inn i privatøkonomien. Verdensbegivenheter påvirker lommeboken ekstra når den ikke er full.

Hvorfor skal man ta hensyn til hva som skjer på den andre siden av kloden når kjøkkenet skal pusses opp? Økonomi er en vanskelig og uforutsigbar følgesvenn. Har man imidlertid behov for å ta opp et forbrukslån for å gjennomføre noe man virkelig ønsker, så må det store bildet også tas med i betraktningen.

Jobben bør gjøres før lånet inngås

Det er mange tilbydere av forbrukslån i dagens marked, og alle er ikke nødvendigvis like smidige og behjelpelige om det skulle oppstå utfordringer i det lange løp. Den jobben som legges ned i gjennomgang av hver enkelt aktuelle lånetilbyder, kan vise seg å være verdt hvert eneste minutt om forutsetningene skulle endre seg til det verre.

Litt basiskunnskap om hvordan rentemarkedet ser ut, og hvordan en renteendring vil påvirke, bør være et absolutt minimumskrav for alle lånetakere. For å unngå å havne i en alvorlig knipe når rentene settes opp, så kan bufferen man klarer å sette opp være forskjellen på å få nyte båtlivet eller å måtte gjemme seg fra kreditorer.

Det er hjelp å få om kravene hoper seg opp

Alt er ikke mørkt selv om det kan virke slik i de periodene det står på som verst. De aller fleste lånetilbydere som opererer på det norske markedet er villige til å hjelpe kunder som har falt etter med innbetalinger på sine lån. Det viktigste er kommunikasjon og ærlighet, og det er som regel alltid en løsning på utfordringene.

Det er den siste tiden gjennomført flere reguleringer på lånemarkedet som et tiltak for å få ned forbruksgjeld og annen gjeld blant privatpersoner i Norge. Blant flere tiltak er gjeldsregistre og mulighet for å reservere seg selv mot å ta opp kreditt og forbrukslån, men til syvende og sist er det hver enkelt som er ansvarlig for egen økonomi.

Muligheter for løsning

  • Avtale med kreditor og lånegiver så tidlig som mulig
  • Refinansiering av dyre smålån. Undersøk låneportaler som forbrukslån.no for dette.
  • Hjelp av familie og venner
  • Kutte utgifter der det er mulig
  • Disiplin og ansvar for egen økonomi

Med ærlighet og åpenhet mellom lånetaker og -giver er det stort sett mulig å komme til enighet om en plan begge parter kan leve godt med. Med god disiplin når økonomien blir trang og avdragene uansett må betales, så er det muligheter for å komme seg unna inkassokravene i tide. Det er det som er det viktigste.